School: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mayo
Liam Breathnach

1. An oidhche abhíonn na réalta sa spéir bíonn aimsire mhaith air. Nuair abhíonn na néalta dubha sa spéir bíonn fliuchras ag teacht. Nuair abhíonn torn mhór ag an bhfairrge bíonn aimsire mhaith ag tigheacht.
    "Bíonn stoirm air" a deir duine. Nuair a thigeann ceó ó'n bhfairrge bíonn aimsire mhaith air. Nuair a thigeann gaoth mór ó'n taoibh ó thuaidh bíonn aimsire chruaidh air. Leis an ngaoith aniar andeas deireann na daoine go dtigeann fliuchras. Nuair abhíonn torn mór ag an abhainn bíonn aimsir maith air. Nuair abhíonn an cat ag sgríobhadh bíonn stoirm air agus stopann na daoine é mar deireann siad go mbíonn sé ag glaodhach ar an stoirm a theacht.
    Pádraig Ó Dómhnaill
    Antoine Ó Dómhnaill