School: Straleel (roll number 16033)

Srath Laoill, Co. Donegal
Brian Ó Breisleáin

1. (continued from previous page)
    Nuair a bhíos an cat ag sgríobadh ar bhata sin comhartha go bhfuil doineann air. Nuair theigheann an cór-mhonadh suas an abhann sin comhartha go bhfuil tuile air. Nuair atá an madadh ruadh ag tamhaint deirtear gur sin comhartha doineanna. Nuair atá teas mór as an teinidh sin comhartha go bhfuil sneachta air. Nuair a bhíos na chnuic ag amharc i bhfad ar siubhal sin comhartha go bhfuil aimsear maith air. Nuair atá dath dearg ar an grian ag dul síos sin comhartha go bhfuil aimsear maith air. Nuair bhíos na madaidh ag tamhaint ins an oidhche sin comhartha go bhfuil aimsear maith air. Ins an trathnóna nuair a bhíos na ba ag iarraidh dul suas na chnuic i áit teacht abhaile sin comhartha go bhfuil aimsear mhaith air.
    Mícheal Ó hÉighcheartaigh
    Anna Ní hÉighcheartaigh