School: Naomh Breandán, Baile na nGall (roll number 14480)

Baile na nGall, Co. Kerry
Tadhg Ó Caomháin

1. (continued from previous page)
    a bhean. Ní raibh fhios ag an liontíghe cad a dhéanfaidís leis ná an é an fear céadhna do bhí insa chúinne i n-aonchor.
    Dúbharthas le na mhac dul go dtí fear feasa a bhí san áit féachaint cad é a mheas air. Do chúaidh. Dúbhairt an fear feasa leis :- Má sé t-athair atá breóidhte sa bhaile seo slíghe agut chun fhios d'fhághail. Faigh dhá cheann déag do chlocha gorma agus cuir sios sa bhainne do iad. Má dh'ólann sé an bainne sé t'athair atá ann agus mara n'ólfaidh ní hé.
    Do chúaidh sé abhaile agus núair a chonnaic fear an chuinne an doras isteach é dúbhairt sé :- Tán tusa teacht anois led chlocha féach an bhféadfá deire chur liomsa ach
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir