School: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

1. (continued from previous page)
    ní raibh se leath chomh pioctha ná chomh beartha ná an bheirt eile. Ní riabh aoinne de'n triúir in-a chomhnaidhe ní ba goire ná cúig míle fhichid do'n teach an mná oige.
    Ghléas an bhean í féin in-a chulaith mná déirce agus bhuail sí an bothar agus chaith sí oidhche ar lóistín in gach aon teach de'n triúir. Chuaidh sí an chéad oidhche chuig an bhfear a raibh an chulaith duine uasail air. Shuidh sí síos go ciúin i gcoirnéal na cistineach. Tháinig an fear óg isteach insan trathnóna agus d'fhiafhruigh dá a mháthair ar chuir sí an bríste iasachta agus an diallaid abhaile, agus bhí buille ar an gcat agus buille ar an madadh aige. d'imthigh sí ar maidin go teach an darna fear. Nuair a thainig an fear óg isteach
    AT1455: The Hard‑hearted Fiancée
    Máire Nic Oireachtaigh