School: Sliabh Liag

Mín na bhFiann, Co. Donegal
Caitlín Nic An tSaoir

1. (continued from previous page)
    aníos corp an Mhairnealaigh agus thug isteach é go deárnadh a fhaire i dteach do na Beirnigh ar an Críonmhín.
    Leis an óir a fágadh aige thóg an Bráthair Bán trí Teach Pobal. An chead cionn a thóg sé tá na ballógaí le feicealt go fóill. Tá sé istigh i lar an gleanna, Gleanncoluimcille, ar baile beag a dtugann siad an Fhochair air. Rinne sé cionn eile ins na Cealla Beaga. Ta bállógaí an tríomhadh cionn le feicealt ar thaobh do láimhe deise ar an bheálach go Baile 'n Droichid na Cill Cártha agus an t'ainm atá air Teach Pobal na dTrí Srúthan.

Seán-fhocail
    Ní minic a fuair cú gortach cnámh.