School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    sin Coroinn Mhuire sheacht ndeicneabhar a deintear ag dul thart ar an roilig do dhuine Teighthear thart fa trí, agus mur a raibh na seacht ndeichneabhar raithte ar an triothadh cuairt, criochnuighthear íad ag an Leachta Mhór.
    Cuig paidreacha, cuig Abhe Máire agus Cré atá le rádh ag an Leachta Mhór. An urnaighthe ceudna atá le rádh aige agus é ag dul thart ar an Leachta Mhór.
    Cuirtear críoch ar an Turas ag an "Leachta Bheag". Cuig paidreacha, cuig Abhe Máire, agus Cré, ar son anama na marbh a deirtear ann.
    Caiththear trí mámaí gainimh suas ar an bheinn, agus ar na leachtaí agus tógtar trí mámaí gainimh, o's cionn gach ceann d'en dá tobar le linn an turais a bheith da dheanamh ag duine