School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

ag bainnt le na daoine ar an da bhaile seo
    Ní rachadh siad ó bhaile amhain acú go baile eile ach ar Dia Luain agus Dia Ceadaoine. Ní théid dune [!] ar bith roimh an t-eallach Theid an t-eallach a cead uair annsin na daoine agus triuc an toighe.
    Ma bhionn droch lá ann la ar bith a bheas siad ag dul ó ait amhain acu seo go h-ait eile, agus má smaoitigheann teaglach amhain gur chuir teaglach eile droch amharc orthú imthigheann siad an oidhche sin agus tarranochaidh siad giota na tuigheadh (thatch) anuas o's cionn dorais na cisteanaighe.
    Duine ar bith ins an ait sin, a smaoiteachas gur chuir duine eile droch-amharc air, caithfidh sé giota eadaigh
    Pádraig Mac Ailin
    Múinteoir