School: An Druim (roll number 13528)

An Droim, Co. Galway
Micheál Ó Concheanainn

1. Déanann muid cáca do na fataí.
    "Boxty" a tugtar air. Fághann síad fataí fuara. Déanann síad sgríobadóir do bosca stáin. Cuireann síad poill bheaga ann. Nuair a bhíos sé sin déanta aca sgríobann síad na fataí. Fáisgeann síad é, agus fuinneann síad é. An subh a thagann as, tugtar "Starch" air. Cuireann síad síor ag briuth san oidhin í. Nuair a bhíos sé bruighte bíonn dath dubh air.
    Déanann síad cáca eile as na fataí. Bruitheann síad na fataí. Glanann síad íad agus brúigheann síad íad thrí mhin. Cuireann síad salann agus bainne ann. Fuinneann síad é. Bíonn sé réidh annsin le bruith. Nuair a bhíos sé bruighte bíonn dath na bhfataí air. Is iomdha uair a dith mé cáca fataí.
    1. products
    Pegí Ní Threasuidhe