School: Glashaboy (roll number 10569)

Glashaboy North, Co. Cork
Liam Ó Leighin

3. Ní cheart aon iarann do théigheamh sa teine Dia Domhnaigh.
    4. Uaireannta teigheann bean isteach i bpáirc duine eile go luat maidin Bhealtaine Nuair a bhíonn an drúcht ar an bhféar agus tógann cuid den fhéar ón air 'na raibh bó 'na luighe. Ansan beidh im na bó san ag an mnaoí sin ar feadh na bliana.
    5. Má thógann tú uibheacha go dtí áit le díol ní ceart riamh iad do thabhairt ar ais, nó ní bheidh aon Ráth ar feadh na bliana dár Chionn.
  2. 1. Bhí fear na Chómhnuidhe i Mileen Timcheall Caogadh bliain ó shoin. Duine de Mhuinntir Úi Gabheannaigh do b'eadh é. Bhí sé féin agus a bhean 'na chómhnuidhe le céile. Oidhche Amháin bhí aos óg an cheanntair ag dul ar torramh agus bhíodar ag dul thar an dtigh 'na raibh an lanamhan aosta 'na gcómhnuidhe. Do chualadar an amhránaidheacht istigh, d'fhéacadar isteach tríd an bhfuinneóig. Seo an rud i chonnacadar An Iarann ar a mbíonn na potaí agus an ciotal
    Liam Ó Leighinn
    Múinteoir