School: Glashaboy (roll number 10569)

Glashaboy North, Co. Cork
Liam Ó Leighin

1. Lá amháin bhí na h-iudaigh ar thóir Íosa. Bhí sé ag gabhail thar dhaoine a bhí ag cur arbhair i bpáirc. Dubhairt sé leó dá bhfiafruigheadh na saighdiuirí díobtha cathain ar ghabha sé thairis a rádh gur ghabh sé thairis nuair a bhíodar ag cur an t-síl.
    Lá'r na máireach bhí na fir airís ins an bpáirc ag baint an arbhair, mar d'fhás agus d'aibigh sé ar feadh na h-oidhche. Tháinic na h-iudaigh an t-slighe agus d'fhiafruighdear des na fearaibh an bhfeacadar Iosa ag gabhail na slíghe. Dubhairt na fir gur chuaidh sé an t-slighe nuair a bhíodar ag cur n t-síl. Tháinic iongnadh ar na h-iudaigh mar cheapadar gur chuaidh sé thairis le deidheanaighe. Bhíodar chun imtheacht ach chuir an Dearg Daol a ceann amach agus ar seisean, "Indé", "Indé". Ó shoin i leith is ainmhidhe malluighthe an dearg daol. Nuair a castar ceann ort ar an mbóthar is ceart é shathailt le cois agus a rádh: "mo sheacht bpeacaí ort a dearg daol mhór granna.
  2. Lean Iosa ar aghaidh agus do chuaidh isteach i dtigh nach raibh aon áitreabhaigh ann agus do sheas sé i gcoirnéal dorca. Thainic an dubhán fhalla agus do shníomh sé sganán taobh amuigh dhe. Tháinic na
    Liam Ó Leighinn
    Múinteoir