School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Liscannor, Co. Clare
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí aodaire ag aodhreacht in aice na fairrge lá breág samhradh.

Bhí aodhaire ag aodreacht in aice na fairrge lá breag samhradh. Bhí an fairrge ar nós gloinne an ghrian ag taithneamh anuas uirthi. Bhí long tamall amach agus an seoladh bréaghtha bána in áirde uirthí. Bhí an t-aodaire ag féachaint ar an radairch a bhí ós a chómair agus ag machtnamh.
    As a machtnamh do labhair sé imeochadh ar seisean díolfadh na chaoire ceannóchadh roinnt meala cuirfeadh at bórd luinge í. Bearfad anonn that sáile liom í, agus díolfadh thall í ar dhá oiread is a cheannóchad sé annso é. Is gearr go mbeidh mo dhóchan airgead agam oiread is ná béidh agam go brách de bhárr na gcaorach san do dhein sé amhlaidh. Ní raibh sé acht lá nó dhó ar an bhfairrge nuair d'éirig annfa mór agus beigeinn don bhfuireann gach raibh d'uallach acha do chaitheamh amach chun an báid do choimead are bárr an uisge. Do chaitheadh an mhil i dteannta na coda eile, agus tháinig an long saor.
    D'iompuig an t-aodaire ar an aodaireacht arís. B'fada an lá go raibh tread maith
    Brighid ní Conchubhair