School: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (roll number 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mayo
Liam Seóighe
The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 11_012

The Schools’ Collection, Volume 0090D, Page 11_012

1. Gráinne coirce is seadh mé. Táím san iothlainn anois agus ní mé in mo aonair mar tá na mílte eile in aoinfheacht liom. Bíonn mé i gcómhnuidhe ag smaoineadh ar na laetheannta bréaghtha atá imthighthe agus nach dtiocfhaidh arís.
    Táimh in mo shean-dhuine buidhe anois acht bí dath glas agus snas orm uair amhái. Ní féídir liom bogadh anois acht fadó bhínn ag lúbadh leis san ngaoith ar bhárr na déise. Bhíodh an-spórt agam ag bogadh agus ag lúbadh ó mhaidin go h-oidhche.
    Chonnaic mé teas agus báisteach, mhothuigh mé an t-Earrach ag imtheact agus an Samhraidh ag teacht agus an Samhradh ag imtheacht agus Fóghmhar ag teacht. Lá amháin tháinagadar amach leis an t-inneall bainte agus thosuigh siad ag gearradh an coirce. Tháinig siad go
    Eibhlín Ní Dubhthaigh