School: Mín Árd

An Mhin Aird Bhuí, Co. Chiarraí
Ml. Ó Caomháin

1. (continued from previous page)
    sé an cleataráil ag teacht fá na dhéin. D'fhéach sé agus cad a bheadh ach Siobháinín ag teacht agus í ag tarrac an dorais 'na diaidh. dubhairt sé léi ná raibh aon splannc céille aici agus do rith sé uaithe. Lean sí é agus nuair a tháinig an oidhche chuadar anáirde ar chrann agus rugadar an doras leo. Bhí tigín beag in aice an chrainn, agus ba ghairid gur tháinig scata bitheamhnach fán gcrann ag cóireamh a gcuid airgid t'réis an lae. Do chaith Siobháinín an doras anuas ortha. Do scannruig na gaduithe, do theicheadar agus d'fhágadar an t-ór 'na ndiaidh. Tháinig an bheirt anuas agusthugadar abhaile leo mála mór d'ór buidhe. Do chaitheadar saoghal sona sásta i dteannta chéile as san amach.
    AT1386: Meat as Food for Cabbage
    AT1541: For the Long Winter