School: Liscannor (B.) (roll number 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

1. (no title) (continued)

Fadó in Éirinn do bhí coillte móra ar fud na tíre.

(continued from previous page)
    chun cuid aca do bailuí d'fan sí tamall eile ag feachaint ar na h-éininí agus ag éisteacht lena cuid cheóil. Caith sé timcheall uair an chluig mar sin bhí sí chun tamall do tabhairt ag rith nuair cad is cifeadh sí ach mactíre mór agus ar é ina sheasaimh ós a comhair amach. Dubhairt an mactíre leis an cailín cá raibh sí ag dul níl éinne sa tig ach í féin. Cá bhfuil an tig arsan mactíre, ag bun an casáin seo ilár na coille. D'fhag an mactíre an cailín agus chuaidh sé as a radharc agus do chuaidh sé go dtí tig an bhean. Bhuadh sé an doras, cé h-é sin amuigh arsa an t-sean bhean ón leabaidh. "Mise Cochall Dearg arsan mhachtíre agus mo mháthair ag triall ort. Tarraing an téad agus eireothaidh an láiste arsan bhean. Do chuaidh an mactíre isteach agus do mairbh agus d'alp sé an bhean bhocht. Fuair sé culaith an sean mná agus chuaidh sé isteach san leaba. Annsan tháinig Cochall Dearg buail sí ar an doras, cé hé sin amuigh arsan mactíre ón leabaidh. Tá slághdán mór ar an máthair arsan an cailín leí féin nuair a d'airig sí an guth gairbh. Mise Cochall Dearg at sise agus tá rudaí agam le h-aghaidh duit. Tarraing an téad is eireothaidh an láiste arsan.
    AT0333: The Glutton (Red Riding Hood)
    Áine nic Aodha