School: Mín Teineadh Dé (roll number 8517)

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Lá amháin bhí sean fhear agus m’uncal ag chur isteach féir do Proinnsas Mhic a Bhaird, agus bhí asal acu. Nuair a bhí an lod féir ar an asal thoisigh siad ag ceangailt an rópaí. An céad ropha a ceangail an fhear cengail an fear eile d’on roth é, agus an ropa eile ceangail sé é igceart.
    Nuiar a thoisigh an fear ag tarraingt ar an teach ní rabh an t-asal abalta an cairt a tarraingt ag thoisigh (al) an sean duine ag buaileadh an asal acht ní rabh sé abalta an cairt a tarraingt los an deireadh d’amharc an sean duine thart agus chonnaic sé an rópa ceanngailt d’on roth. Fuair sé greim ar an fhorc agus caith sé in a dhiaidh, agus on lá sin amach bhí na daoine go léir ag imirt cleasannaí ar an (duire) duine seo.
    Sgéal.
    Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí sé measardha bocht. Aon lá amháin smaointigh sé go rachfadh sé go dtí Albain le luach bó a saotruighadh. Nuair a bhí
    Pádraig Ó Breisleain
    Cró an Chaorthainn, Co. Donegal
    Pádraig O Breisleain
  2. Scéal

Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí sé measardha bocht. Aon lá amháin smaointigh sé go rachfadh sé go dtí Albain le luach bó a saothrughadh. Nuair a bhí