School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Bhí dhá inghean ar fásta uair amháin agus bí áiteacha cruaidh aca. Oidhche amháin d'fág siad na h-áiteacha bí an oidhche dorcha agus ní rabh áit ar bith le gul aca ach isteach sa teach pobhail. D'fán siad ins an teach pobhail go dtí an maidin. Fá thuairim dó déag a chlog leas an altóir suas bí eagla ortha ach d'fán siad ann. Ins an maidin d'innis siad do an saghairt caidé tárla. Diarr an saghairt ortha fanacht sa teach pobhail oidhche eile go bhfeiceadh siad an solas. Dfán siad ins an teach pobhail an dara oidhche agus chonnaic siad an solas. Nuair a chonnaic siad é d'innis siad d'on saghairt léigh an saghairt Aifreann agus ní rabh solas le feiceáil ar an altóir níos mo.
    Treasa Nic a Bháird
    Dunfanaghy, Co. Donegal