School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal
    Bhí fear ann uair amháin agus lá amáin cuaid sé go dtí an croc le caoraigh agus nuair a bhí sé ag teacht abhaile connaic sé leipreacháin, rith sé agus fuair sé greim air cuir sé ceist air cá rabh a cuid airgid. Dubhairt an leipreacháin na rabh airgid ar bith aige. Dhearg an fear téine insin chuir sé an leipreacháin na sheasamh ar an teine agus dhoigh sé a cuid cosa agus dubhairt an leipreacháin go dtabairfeadh, sé airgid dó da dtógfeadh sé ón téine é Thóg an fear ón téine é ansin, dimthigh an leipracháin na rith agus ní feacaidh sé é ní mó.
    Cáit Nic Pháidín
    Doire Uí Fhríl, Co. Donegal