School: Coill Maolacáin (roll number 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. Galway
Anna M. Ní Loingsigh

1. Bhí beirt fear ann fadó . Bhíodar ag iascaireacht lá i loch agus connaic duine aca eac uisge. Thógadar abhaile é agus bhí sé ag obair - ag cur amach aoiligh agus ag tabhairt móna abhaile.
    Lá amháin bhí sé ag marcaidheacht air in aice leis an loch. Connaic an eac uisge, eac eile léim sé isteach agus mhárbhuigh an fear. Deirtear go bhfuil cnámha an fhir le feiscint ina an loch ó shoin.
    Deirtear má fheiceann eac uisge duine sul má fheiceann duine é tagann mí-ádh éicint ar an duine sin acht má fheiceann duine an t-eac uisge ar dtús ní thagann aon díoghbháil ar bith air.
    Máire Ní Stancháird
    Eilís Ní Mháille