School: An Fháirche (Buachaillí)

An Fhairche, Co. Galway
Énrí Ó Máille

1. (continued from previous page)
    easbog. Is mairig an chroch is mairig an chráidh. Cé sin ag an gclog binn atá ag bualadh faoí chrann. An té a dabrochadh é sin go tráth ní baoghal dó damhnú siorruidhe ná píanta ifrinn go bráth. Beidh flaitheas geal na ngrásta le fághail aige.
  2. An tam a dtáinig Críost un a Chéasta. Chrith a chois agus a chum, labhair ceann de na Giudaigh. Tá an feabhras chreachach ar an bhfear seo, níl an feabhras chreachach ormsa ná ar aon-dhuine eile a chuinneochas na foclaí seo shuas i ngrádh dhomsa Máire agus Seógamh naomhtha,
    A Thighearna déan trócaire orainn
    Go sábháilidh Dia sinn ar thinneas ná ar Fhéabhras ná ar aicídeacha coimhthigheacha na bliadhna ar droch chomhluadar, ar dhroch smaoinighthe agus ar breithre.
    Seamus Mac Bhearshúiligh
    Seán Mac Bhearshúiligh