School: Gleann Beithe (B.) (roll number 4762)

Glenbeigh, Co. Kerry
Séamus Ó Dochartaigh

1. Sgéul
    Bailighthe ag Séumas Ó Gríobhtha, Cúl Ruadh
    Do bhí fear ann fadó agus bhí cat aige. Aon lá amháin nuair a bhí sé ag dul go dtí an t-sráid dubhairt na leanbhaí a bhí ag an bhfear bróga do thabhairt abhaile dóibh agus dubhairt an cat bróga do thabhairt do féin leis. Ach dubhairt an fear leis nár bhféidir leis aon bhróg do thabhairt dó gan a thomhaise do thógaint. Do chuir an fear an cat isteach i mála agus d'imthigh sé leis go dtí an t-sráid ach nuair do tháinig sé go dtí an droichead Cáraigh do chaith sé an cat isteach san abhainn agus bhí deireadh leis annsan.
    D'innis Gobnait Bean Uí Gríbhtín ó Cúl Ruadh é seo dhom.
    AT2412C: (The Cat Asks for Boots)