School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    do turus Bríghde a deanamh. Níor luaithe deanta aige é, na chuala sé mar bheadh urchar gunna mhóir ann fá na cluasa. Le sin thoisigh an sileadh ag teacht, go raibh sé slán, gan pían, gan pilleadh aríamh in a dhiaidh sin.
    Níl Turus Brighde com h-iomraidhteach le Turas Thobar adúin Ach mar sin fhein, bá mhór an mhuingin a bhí ag muinntir na Rosann as Turas na Cruite i gcomhnuidhe. Má bhíonn orthú a dheanamh costarnacht fhein ní ghoilleann sin orthu, mar níl cloch ní carraig ann, leis na ladhra a gearradh aca, ach gaineamh mín bog ar mhór an pleisiúr siubhail air.
    Pádraig Mac Ailin
    Múinteoir