School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Scéal (continued)

Bhí an gamhain marbh nuair a rugadh é.

(continued from previous page)
    Bhí an gamhain marbh nuair a rugadh é. Bhí an gamhain tiontuighthe i mbolg na bó, agus thainig a ruball ar tús. Annsin nuair a leigeadh síos ar an talamh é, bhí sé marbh Sheasuigh na fir thart agus chraith síad a gcinn. An bhean bá leithe an bhó, leig sí osna agus dubhairt sí "Toil Dé go raibh déanta.
    Leig an bhó osna aistí le pían na mbreithe, agus thiompuigh sí thart. Chrom sí o's cionn na gamhna. Lígh sí é le na teangaidh garbh leathán go grádhmhar. Chumail an bhean ceann na bó, agus bhí déora i súile na mná
    Thainig tuillead pían ar an bhuin, agus thiomain na fir í go coirneal na pairce. Sheas sí ag claidhe agus bhuail sí a ruball fá
    Pádraig Mac Ailin
    Múinteoir