Scoil: Mín Árd

An Mhin Aird Bhuí, Co. Chiarraí
Ml. Ó Caomháin

Ar Bhualadh an Chluig:-
    A Thighearna tabhair grásda dhom an saothar so do dhéanamh chun do ghlóire se,chun leasa m'anamna, agus do réir mar atá orduighthe agatsa.
    8. Taréis Oibre:-
    A thighearna cuirim an saothar so fá choimirce do Chroidhe ró-naomhtha, agus beirim suas duit é i gcompáirt led' chuid saothair mórluaigh féin. Amen.
    9. In Am Trioblóide;-
    A Íosa sár mhilis is tusa mo choimirce agus mo neart in am an chatha, is Tú mo gháirdeachas le linn an tsonais. Ó Déonaig fuascailt ort ins an gcruadhchás so.
    10. Paidir t'réis Aifrinn:-
    Guidhimís, a Dhia ár gcoimirce agus ár neart, Féach anuas le taitneamh ar do dhaoinibh atá ag éigeamh ort, agus tré eadarghuidhe na Maighdine Ghlórmhaire neamh-thruaillighthe,Muire Máthair Dé, tré impidhe a chéile Naomh Iosaiph, na nAspol Naomhtha Peadar agus Pól agus na Naoimh uile. Éist go trócaireach ceannsa linne atá ag guidhe chughat dh'á iarraidh ort grásta na h-aithríghe do bhronnadh ar ár Naomh Mháthair an Eaglais.
    Trí an Íosa Chríost céadna .Amen.
    Nóra Ní Mhuineacháin