School: Cúl Umha (Buachaillí)

Cooloo, Co. Galway
Antoine P. Ó Murchú

Bhí fear ann fadó agus bhí sé ag tabhairt aire do chaoirigh i lios in-aice mo theach.

Bhí fear ann fadó agus bhí sé ag tabhairt aire do chaoirigh i lios in-aice mo theach. Bhí se ag tabhairt aire fo na caoiribh san meadhon-oidhche agus ní raibh faitchíos air bith air. Mártan Ó Cuinneagaín a b'ainm dó.
    Í lár na h-oidhche chonnaich sé sluagh saigdúirí ag marcuidheacht ar chapallaibh bána agusdiallaideacha óir ortha agus bhí siad ag rith suas síos an an lios ar feadh i bhfad agus d'imthigh siad as amharach. Tá go leor daoine curtha ins an lios seo agus bíonn faitchios mór ar na daoine dul tharais san oidhche mar is iomdha sidheóg an chonnaich siad ins an lios sin fadó.