School: Cúl Umha (Buachaillí)

Cooloo, Co. Galway
Antoine P. Ó Murchú

1. (no title)

Timcheall trí sgóir bliadhan o shoin do bhí fear in a chómhnaidhe i gCo. na Gaillimhe agus bhí sé as a chéill.

Timcheall trí sgóir bliadhan o shoin do bhí fear in a chómhnaidhe i gCo. na Gaillimhe agus bhí sé as a chéill. Do thóg sé céad leis, agus do thosuigh se ag siubhal go d'táinig sé go dtí coill i n-aice le n-a theach fein.
    Bhí fear ag obair ins an gcoill agus do thóg se an céad uaidh. Tháinig fearg mór air annsin, agus do thosuigh sé ag siubhal arí go d'tháinig se go dtí coill i n-aice lé mo teac. Chroch sé é féin le n-a chrios ins an gcoill sin. Chonnaic fear é agus do chuir sé fios ar na constablaí. Níor fhas
    Mártan Ó Gháibhín
    Trasternagh South, Co. Galway