School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (continued from previous page)
    Fhlaithbhearta, Creig an Fearann, Buaile Mín Seógach, An Cimín Mór, mar ta sí mór, An Scairbh, Réidh Mhór agus Réidh bhig. Criag an laoighín, Buaile an Árd-dhorais, mar tá doras árd air. An Choill, Criag an Róidh, Crogán "Robinson", Craig Uí Shúgáin, Buaile Bhairtilméid Uí Dhonnvhadha. Is mar gheall ar ainm duine atá sé seo. An Bhuaile Chaol, mar tá sí fada caol. An "Stillhouse", mar bíti ag déanamh poitín ann san t-sean-aimsir. An Chraig Árd, mar tá sí árd, An Chró, Tuar beag, Garrdha na sean-tíghthe, mar bhí sean-tíghthe déanta ann san t-sean-aimsir, aus leagadh iad. Seo áit-ainmneacha atá i bhfearann-an-Coirce: An Prochlais, Duaile an tÁirne, Scailp Chiseamháin, Gort Éadain, Gort Glas, Craig an Cheisín, Craig Sheáin Mhic Eóin, buaile Seáin an Chaoidhe, Garrdha Shíomáin, Garrfha Uaitéar. Is mar gheall ar ainmneachaibh daoine iad seo. Craig leathan mar tá sí leathan. Craig Sheáinín Neachtair, Buaile Mharcuis, Garrdhanta Mhíchílín. Is mar gheall ar ainmneachaibh daoine iad seo. Na ballaí, mar tá siad árd. Gort an Tobair, mar tá tobar ann. Craig Pholl Éilidhe, Criag na mbróg. An Mullán Mór agus Múinín an Damhruighthe, mar deirtí go mbíodh na sidheógaí ann.
    Gort na gCapall, Co. Galway
    Máire Ní Fhlaithbhearta