School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

idir Inis Meadhon agus Árainn, mar bádhadh fear ann darbh' ainm Gríothóir.
    Ta poll i mbungabhla a dtugann siad Poll Sceoltair agus bhíodh daoine ag dul i bhfolach ann in aimsir na nDubhchrónach, agus tá poll eile i gCreig-an-Céirín ar an dtugtar Poll an Chlóchair Mhóir. Tá scailp i gCillmhuirbhigh ar a dtugtar Scailp a'Phúca agus deiridís go mbíodh taidhbhsí ina gcómhnuidhe ann. Tá poll in Gort na gCapall ar a dtugtar Poll na bPéise, agus bítear ag iascach ann. Tá poll i bhfearann an Choirce ar a dtugtar Poll Uí Éilidhe (fuaimighthear mar Poll Aoiligh é igcaint na ndaoine in Árainn) mar bhíodh fear darbh' ainm ó hÉilidhe ag iascach ann. Tá scailp ann freisin ar a dtugtar An Scailp Fhada. Tá Seimiléar Fear na Tobacaighe i gCillmhuirbhigh.
    Cill Mhuirbhigh, Co. Galway
    Mícheál Ó hIarnáin