School: Baile Uí Dhuibhne, Caisleán Ghriaire

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry
Seán Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    Nuair a bheidh san déanta agat, caithfir triall ar an láíthreachán annsan, agus Coróín na Marbh do rádh, agus bronntanas éicint d'fhágaint ad dhiaidh ann.
    Tiocfair amach annsan agus ar an dtaobh amuigh den láithreachán déarfair aon uair amháín - "Ar n-Athair," agus "Go mbeannuigtear Duit a Mhuire" (trí h-uaire) in onóír des na Naoimh.
    Caithfir dul síos annsan go bun na faille go dtí's na toibreacha, agus "Ar n-Athair" ad ráh (uair amhain) agus "Go mbeannuigtear Duit," (trí h-uaire), ag gach tobar - ar do ghlúinibh, ar na carraigreacha, má's féídir. Annsan tiocfair agus ólfair trí deoch uisce as gach tobar.
    Buail do dhrom trí h-uaire, annsan, ar an nGalán cloice thuas ag na Lioctháin