School: Doirín Darach (roll number 7813/4)

Derreendarragh, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. Bhi fear 'na chomhnuidhe i nGleann Carthaigh agus fuair a bhean bas agus bhi si a torramh an oidhche seo. Ta gaolta leis an bhfear 'na gcomhnuidhe ins an bparoiste seo agus chuaidh duine acu amach to dti Aonach Cill Orglan cupla la roimhe seo agus nuair do thosnuig se ag filleadh abhaile chuir se leath phiuint uisge beathaidh isteach i bpoca a bheiste agus ar aghaidh leis.
    Nuair a bhi se i n-aice le Bealach Beime do shuidh se sios ar thaobh an bhothair cun a shuaimhneas do thogaint agus d'fheach se siar thar a ghualainn agus chonnaic se an bhean. Nior labhair si agus bhi se eaglach a dhoithin.
    Máire Ní Mhathghamhna
    Loughbrin, Co. Kerry