School: Doirín Darach (roll number 7813/4)

Derreendarragh, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. Ní'l tig ins na gleanntaibh ná fuil an tíorse lín ann fós acu acht is beag tig ná deintear aon úsáid de. Tá sé ann agus coimeadtar slán é cun cuimhne na ndaoine atá marbh do choimead beo.
    Clár caol teann fada giumhaise atá san dtúirnín agus ceithre cosa fé. Is cioinn an chláir sin thiar tá roth eadtruim agus righthe ann ar nósh aon rotha eile.
    Tímcheall an rotha tá córda. Tá an tromán ar an gceann eile den túirne agus an maide sníomtha saithte isteach ann. Bíonn an córda tímcheall an dhíteáin agus nuair a casann an roth casann an fhíteán leis.
    Deintear an ola do chárdáil le
    Brighid Ní Raidhilligh