School: An Fháirche (Buachaillí)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Énrí Ó Máille

1. (continued from previous page)
    leigtear amach na cearca ar maidin agus bíonn siad ag siubhal suas air agus bíonn sé chomh deireannach nuair a bhíonn siad shuas ar a bhárr go mbíonn na réaltóga sa spéir agus is beag nach mbíonn siad dhá bpiocadh. Thug sé maith agat arsa mac na baintrighe tá mé trian in tinghin. Chuaidh sé abhaile annsin an lá sin. An dara lá táinig sé, agus shiubhal siad amach san ngairdín, theasbain sé meacan ráibe dhó agus d'fhearr se dhe an bhfaca sé aon mheacan ráibe mar é ariamh cheana. "Bail ó Dhia ort" adeir mac na baintrighe, "níl ann ach mar bheadh méaracán inaice leis an meacan raibe atá sa mbaile ag mo mháthair in nGáirdín Chille Glasáin.
    Bhí naoí naonbhar ag imirt báire ar feadh an lae agus chinn sé ar cheachtar acú aon chúl a chuir amach. Thug tú a teitheach adeir an rí. Go raibh maith agat arsa mac na baintrighe tá mé dá
    AT0852: The Hero Forces the Princess to Say, “That is a Lie.”
    Séamus Mac Bhearshúiligh