School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    níos mó nó mó sgioball sa. Thug an rí annsin é gó cuibhreann coirce, agus d'fhiafruigh sé do Bhillí, an raibh cuibhreann ag a athair comh mór sin. Dubhairt Billí go raibh cuibhreann ag a athair in a raibh coirce na hÉireann uilig ag fás ann. Ghéarr mé fein é í [!] lá amhain, deirigh mé ar maidin agus thug mé mó choroinn liom agus bhí beag uactach agam ag toiseacht, bhí an cuibhreann comh mór sin. Chrom mé agus bhain mé sapóg, agus chrom mé arís
    Deirigh gearrfhiadh ag bárr an cuibhreann, agus chuaidh barr an coroinn in a thóin. Tharraing sé an coroinn as mó laimh, agus ghlac an uile [?] an choirce. Thosuigh mise ag ceangal agus ag stucadh in a dhiaidh. Ní raibh coinglín in a sheasamh nuair athainic an oidhche nach raibh ceangailte agus stucaidh. Bhí mé tuirseach in dhiaidh an lae mór abhí deanta agam. Shuidh mé síos ag deanamh mó sgiste agus thuit mé mó chodhladh Nuair a mhusgail mé, ní raibh aon sopóg m'athara nach raibh goidhte
    Bhíos agam cibé'n ait in a
    AT0852: The Hero Forces the Princess to Say, “That is a Lie.”