School: Ceanntrágha (Ventry)

Ceann Trá, Co. Kerry
Donncha Ó Cúrnáin

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann fadó agus bhí beirt mac aige.

(continued from previous page)
    chuir sé an bosca ar an úrlár agus dúbhairt sé na fhocail leis chun é chur ar siúbhal. Thosnuig an bosca ag déanamh airgid agus níor stop sé go raibh an tig lán. Dúbhairt an bhean leis an bhfheirmeóir an bosca a stop. Do stop sé é agus chuir sé duine de's na leanbhaí soir go tig a dhritheár ag triall ar na scalaí chun an t-airgead a mheád. Nuair a mhéadh se é bhí £50,000 aige. Annsan chuir sé teachtaire soir go dtí a dhritheáir leis na scalaí. Bhí ana iongradh ar an siopadóir nuair a chonnaic sé na púint ceangailt ins na scálaí. Chuaidh sé go dtí an feirmeóir agus d'innis an feirmeóir fo gach rud. Dúbhairt an siopadóir leis go gceanneóchadh sé an bosca uaidh. Thug an feirmeóir an bosca dho gan faic mar go raibh a dhóithin airgid aige féin.
    Tháinig captaén isteach sa Chuan lá ag díol fíonta agus chualadh sé mar gheall ar an mbosca. Chuaidh sé go dtí an siopadóir la agus dúbhairt sé leis go gceanneóchadh sé an bosca uaidh. Dhíol an siopadóir é agus dúbhairt sé leis na
    AT0565: The Magic Mill
    Micheál Ó Shéaghdha