School: An Áird (Ardfield), Clanna Caoilte (roll number 12147)

Ardfield, Co. Cork
Pádraig Ó Donnabháin

1. (continued from previous page)
    h-uaire air sar ar ghéill sé dhó. "Bhíos ag iascach thíos annsan ó chianaibh" ar seisean le Cnap a'Leasa " agus do tháinigh fear agus a' capall so isteach chugham ó'n bhfairrge. Dubhairt sé liom teacht annso d'urchar agus fhiafruighe díotsa cathain a rachadh Dromaníar go Flaitheas Dé." D'fhreagair Cnap a' Leasa mar seo. "Ní rachaidh coidhche fad abheidh Dia a' caitheamh na glóire agus ar do bhár ná tabhair ao' fhreagra air chun go dtiocfair anuas de'n chapall mar beidh sé a' lúirigh ort sar a bheir leath a' slíghe síos agus rud eile 'neosaidh mé duit" arsa Cnap an Leasa, "tá an charraig lán d'éisc aige rómhat agus níorbh aon díogbháil duit iad do thógaint agus iad d'itthe dá mbeadh fhios agat ar a' gcéad ceann do thíg sé agus é do caitheamh amach airís.
    B'eo sa tsiubhal iad ar cosanáirde agus nuair a tháinigh i radharc Dromaniar do liúg sé air agus d'fhiafruigh sé dhe cad é an freagre fuair sé. Níor freagar a' fear é chun gur tháinigh sé anuas as a' gcapall agus annsan do labhair "Dubhairt Cnap a' Leasa liom" ar seisean "ná rachadh Dromanair go Flaitheas Dé fad a bheidh Dia a caitheamh na Glóire." Do léim sé anáirde ar a' gcapall d'urchar agus buile dhearg ina dhá
    Donnchadh Ó Fínn
    Dunowen, Co. Cork