School: Gob an Choire (Clochar) (roll number 16890)

Gob an Choire, Co. Mayo
Sr. M. de Sales

1. (continued from previous page)
    leó. Cheapadar an gadaidhe agus na gasúir. Bhí truaigh acú do na gasúraibh ach ní ró mhaith a chuaidh sé do'n ngadaidhe. Chuireadar rópa thart ar mhuineál an ghadaidhe, agus dubhradh leis gan bréag a innsint ná go gcrochfaidhe é. D'iarradar ar an ngadaidhe an raibh sé níos goire do'n mbás ná mar bhí sé acu san. D'ubhairt sé go raibh agus d'innis sé an sgéal faoi'n bhfadach ós thús deireadh. Cé bheadh ag éisteacht leis ach an bhean céadna a bhí ag an bhfathach. Bhí mach na mna a shábháil an gadaidhe o'n bhfathach agus bhí fios acu gurbh é an gadaidhe céadna a bhí ann. Bhí an lá leis annsin agus leis na gasúraibh chomh maith. Bhí sé sa gheallamhaint dá dtagadh na gasúir saor go gcaillfidhe an leas-mhathair agus ar an nóiméad a leigeadh saor na gasúir cailleadh an tsean-bhean.
    AT0953: The Old Robber Relates Three Adventures
    AT1137: The Ogre Blinded (Polyphemus)