School: Ráth Séideóg (roll number 8786)

Rashedoge, Co. Donegal
Brighid Ní Dhomhnaill

1. (continued from previous page)
    end of our townland, but it is not a cave it is called a fort a circular building of stones with an entrance of stone steps. It is now overgrown with grass.
  2. Aon uair amhain casadh . Colm Cille ar fear go rabh dha bhradan aige. D'iarr Colm air an fhear ceann a thabhairt do ach dhiultuigh an fear agus dubhaint Colm nach mbeadh níos mó na ceann amhain le fágháil aige san loch sin agus o shoin ní bhfuigeann gach fean ach ceann anois.
    Tá fear i nGartan go bhfuil comhacht aige cré bhán a thogháil i ma comightear' sa teach an cré sin ní doigfear an teach.
    Eibhlin Ní Chathain
    Killymasny, Co. Donegal