Scoil: An Clochar, Áth Cinn

Headford, Co. Galway
An tSiúr Máire Pól Ní Cheanndhubháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    na bhárach, d'éirig sé go moc acht mo léan ní bfuair sé aon ór agus chuaidh sé abhaile go mí-shásta.
    Nuair a bhí bean Uí Mhórdháin ag déanamh leabaidh a beirt mac fuair sí an t-ór.
    An céad lá eile a tháinig an fear ó Áth Chinn agus nuair chuala sé an sgéal bhí éad air agus dubhairt sé le n-a dearbráthair gurabh mhaith an rud é deire a cur leis an beirt mac "déanfaidh mé é sin" arsan t-athair.
    Ar uair an mheadon oidhche d'éirigh sé agus chuir sé a beirt mac ag marcuigheacht ar asal agus d'imithigh sé go dtí go raibh sé céad míle o Sruthair, d'fág sé na buachaillí i gcoill mhóir dhorca agus tháinig sé abhaile, bhí áthas ar an bhfear ó Áth Chinn annsin agus thug sé a lán airgid dó.
    AT0567: The Magic Bird‑Heart
    Brighid Ní Bhotháin