School: An Gleann (roll number 12407)

Farravaun, Co. Galway
Eibhlín, Bean Uí Dhuibhghiolla

1. (continued from previous page)
    bás leis an faitchios an oidhche sin. Nuair a bhí an stoirm thart do bhí barraí na tíre go léir millte.

Bhí stoirm eile ann caogadh bliain ó shoin. Ar an 6adh lá d'Eanair a bhí an stoirm seo. Stoirm agus fúacht a bhí ann agus fuair na caiple agus na beithidhigh bás leis an bhfúacht. Adeirtear go raibh fear ó Bhárr a' Sléibhe ag siubhal síos agus suas an sliabh an lá sin lein a chuid beithidhigh le hiad a choinneal te.

Bhí báisteach trom annseo ocht mbliadhna ó shoin agus báisteach trom eile deich mbliadhna ó shoin. Adeirtear gur néal a briseadh ocht mbliadhna ó shoin agus bádhadh trí mhuc annseo. Rinne an báisteach deich mbliadha ó shoin go léor díoghbhala ar gach rud. Ní raibh na daoine in-ann an féar a shabhail ná an mhóin a thabhairt abhaile an bliadhan sin. Mhill an báisteach sin na fataí freisin.

Bhí tuilte troma i n-Abhainn Rife i n-Uachtar Árd fice bliain ó shoin. Bhí fear ó Ghleann ag dul abhaile ó Uachtar Árd agus bhí sé dorcha. Rinne sé iarracht dul treasna ach theip air agus do bádhadh é.

Adeirtear go raibh leac-oidhre ar Loch Coirb traochadh bliain ó shoin ó Mhárta go
    2. processes and phenomena