School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. Bhí beirt mhac ann uair agus bhí smacht ag duine acu ar an duine eile agus bhí duine acu saidhbhir agus an duine eile bocht. Lá amháin dubhairt an mac saidhbhear leis ar an mac bocht a' dhul ag baint sméara agus chuaidh.
    Nuair a tháinic sé tráthnóna ní raibh aon smeara aige. Chuir sé amach aríst é an darna lá agus ní raibh aon sméara ag teacht aige. An treas lá dubhairt sé leis mura mbéidis ag teacht aige go gcuirfeadh sé a dhá shúil amach as a cheann.
    An treas lá ní raibh aon cheann ag teacht aige agus chuir an mac saidhbhear a dhá shúil amach as a cheann agus chaith sé taobh amuigh do'n doras é. Bhí sé ag lámhacán annsin go dtáinic go
    AT0613: The Two Travelers (Truth and Falsehood)
    Padraic Mac an Iomaire