School: Baile an Ghóilín (Scoil N. Finghín) (roll number 16892)

Baile an Ghóilín, Co. Kerry
Dll. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    an teithe air. Chuadar isteach i seómra bheag sa long. Ní raibh ann acht cat dubh. D'árdaig an cat na seólta gan mhoill agus as go bráth leis na bád agus an triúr ar bórd. Ní bhfuair aoinne tuairisg riamh ó shoin ortha. Tugtar leabadh na luinge ar an áit in dtáinig an long isteach riamh ó shoin. Do léim duine de'n dtriúr amach agus bádhadh é. Do deineadh amhrán annsan mar gheall ortha agus is é an ainm a bhí air na 'Oidhe Cloinne Móire.' Dá mbeadh duine ag mallachtú duine eile annso deireann sé Oidhe Cloinne Mhóire air, sé sin go n-imighídh sé i slíghe na mbeidh tásc ná tuairisg air.
    Rann mar gheall air:-
    Oidhe Cloinne Móire