School: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An tSr. Cormac

1. (continued from previous page)
    ann go dtugtar Caisreabhán na Coise Deirge air. Dá n-íosadh aon ainmhidhe é seo ní mhairfeadh sé thar cúpla uair a chluig.

BILLEOGA SRÁIDE
    Fásann siad so i dtalamh neamh-thorthamhail agus deineann siad dioghbháil mór. Deintear úsáíd dóibh mar biadh do's na cearca mar aon le neanntógaibh.
  2. Bhí feat bocht ann fadó agus ní raibh sa t. saoghal aige acht mac amháin. Bhí feirm talmhan aige agus bhí sé beartuighthe aige an fheirm a thabhairt do'n mhac. Bhí ana-dhúil ag an mac chun bheith in-a shaighdiúr acht níor chuir sé aon t. suim riamh san bhfeirmeoireacht.
    Lá amháin dubhairt sé le n.a athair go raibh sé
    Siobhán Ní Shuilleabháin