School: Baile Uí Dhuibhne, Caisleán Ghriaire

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry
Seán Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    nuair tháinig an driotháir óg agus ceangail sé corp na seana máthar den searrach óg agus scaoil sé sa t - siubhal é indiaidh a mháthar.
    Seo leis, agus é ag imtheacht gan tamaill nuair bhraith sé an rud ait ar an dtaobh thiar de, Indiaidh a mháthar.
    Nuair d'feuch an bhean uasal siar agus nuair a chonnaic sí an searrach óg agus a máthair greamuithe dhe a d'iarraidh breith suas léi, do chaill sí a ciall ar fad. Do thug sí a ceann den gcapall fiain gan aon stiúradh, agus chuaidh sí sin le faill, agus lean an searrach san mháthair í.
    Nuair bhíodar go léir imithe agus gan aon oighre ar an bhfeirm a bhí aici, do shocruig na dríotharacha futha innti, agus mhaireadar go sásta as san amach.
    [Máirtín Ó Fin, ó'n uncail -65 bl. ón a athair na maireann]
    AT1536A: The Woman in the Chest