School: Doirín Darach (roll number 7813/4)

Derreendarragh, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

i gclós na séipéile ar maidin do bhuail an fear anonn chuige agus d'innis sé a sgéal dó.
    Dubhairt an sagart leis an bhfear go dtiocfadh sé féin síos an oidhche do bhí chúcha agus go bhfreagróchadh sé Aifreann an tsagairt mhairbh. D'iarr sé ar an bhfear a theacht i dteannta leis isteach sa séipéil. Chómh maith do dhein agus d'fan an beirt ins an séipéil. Tar éis tamaill maith san oidhche tháinig an sagart ar an altóir agus bhí na coinnle ar lasadh. Do shiubhal an sagart paróiste suas go dtí an altóir agus do dhreagair sé an tAifreann.
    Annsan do múcadh na coinnnle agus d'imthigh an sagart amach. Is amhlaidh a dhein an sagart dearmhad ar Aifreann do rádh i gcómhair boicht roimh
    Criostóir Ó Laoghaire
    Gearha South, Co. Kerry