Scoil: Fearth Mór (Brooklawn) (uimhir rolla 15508)

Fearta Mhór, Co. na Gaillimhe
Treasa, Bean Mhic Aonghusa

1. There was once a woman in Lehid who had one son and he was in America. She lived alone.
    A Leipreachán came into the house one day to her. He said in Irish to her "Bhfuil aon sgéal nuadh agat, níl a deir sí, ní bheidh tú i bhfad mar sin Dubhairt sí cé'r bas thú ar gleann na n éan adeir sé, cé'n sort áite é sin? agus arsa sé, "cá bhfuil an gleann gan iad."
    Lá in a dhiaidh sin tháinig fear an phuist le litir cuici, dgofail sí é, agus séard a dubhradh ins an litir ná "tá do mhac cáillte agus curtha. |Sin é an nsgéal nuadh a bhí ag an Leipreachán
    There was once a man in Castlegrove who went for a walk one evening. He saw a Leipreachán sitting on a mush-room and he making a pair of boots. The man ran to the place where the Leipreachán was, he put him into a box and
    Teangacha
    Brighidh Ní Mhangháin