School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 03_014

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 03_014

Cúpla blian ó shoin cuaid trúir fear amach ag iasgach ó dhéasaigh ag iarraidh iasch. Is é an dumhnaigh abhí ann agus cuadadar amach tar éis an Aifrinn. Bhí an lá go breág agus go cúin ar maidin agus tuirim agus a dhó a chlog d'éirigh ceo tromh agus bí eagla ar gach duinego ngalfhadh siad amú ' agus táinigh an oidhche. Bhí siad a 'súil isteach leó agus ní raibh siad le feicéal ag teacht. Is iad na h-ainmneacha a bi orra ná Micil Ó Fáthartaigh, Paidin Ó Meachair, agus Mairtín Ó Fhathartaigh. Bí sé an dubh le ceo agus ní fheicfá aon rud agus mar sin ní fheicfa an currach ag teacht. Bhí na daoine ag caoinidh nuair ag in teach nach raibh siad ag 'teacht. Bí cuile duine dá muintir ag imteach ar fead na
    Nóra Ní Conghaile