School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_039

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_039

1. (continued from previous page)
    óg acu. Lá amháin chuaigh sé féin agus an bhean go dtí abhainn agus céard a tháinig amach as an abhainn ach maighdean Mara agus thug sí léi. Tháinig an óiche agus bhí an fear istigh agus ní raibh an bhean ná an páiste. An oíche sin bhí sé ag briglóid go raibh siad ag maighdean mhara. Láir na maireath chuaigh sé go dtí an abhainn agus tháinig an maighdean aníos chuige. Dubhairt sé go d’tabhairfidh séchuící luachmhara dhá bhpuigheadh t-ádh. D’imigh leis agus thug sé dhí t-ádh. Tháinig an bhean agus an páiste aníos píosa beag. Dubhairt an fear an maighdean go dtaobh ar feadh sé eádach níos bréagtha aici. Dá gfaineach sí cuid eile dó agus dubhairt sí go spainear. D’imigh leis agus thug sé aige é, d’éirigh an bhean aníos as an uisce níos fuide. Dubhairt sé go d’tabhairfidh sé éadach níos déise dí dá spaineach sí iad
    Micil Ó Fáthartaigh