School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_042

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_042

1. (continued from previous page)
    feilméara seo. Agus dubhairt sé go seasfhadh sé ar a fhocal a thug sé cheana dhó, go sighneálfadh sé nach gcuirfhead aon íompó air.
    D'fiafruigh Cromal do'n sean-fhear ce'n fhaid a mhaifhead a dhlighthe i nÉirinn. Dubhairt an sean fhear go maireadh sé go dtagadh an lá inde ar ais. Bhí Cromal an sásta leis annsin nuair a chuala sé go raibh an dlighe chomh láidir sin. "Cén fhaidh a mhairfheas mé féin" a deir sé. Mairfhidh tú beo fhaid is thóghrochas tú fein é. Ta sé ráidhte gur goideadh Cromal as an áit ar cuireadh é tar éis a bháis agus gurbh é an áit a cuireadh a thomna i bhfairrge i n-aice le Holyhead agus go bhfuil droch fhairrg ins an áít sin thar áít ar bith eile.
    Micil Ó Fáthartaigh