School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_037

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 06_037

1. Bhí bean agus fear ann fadó. Aon oidhche amáin cuaidh an bean go dti ait a raibh machtire agus ainmidhthe allta ann. Connaich an bhean an mactire ag theacht go dtí í. Do labhairt sí leis ar dtús annsin dubhairt an machtire leí go marbadh sé í. Tháinig faithcios ar an mnaoí annsin. Cuaidh sí go dtí ait iná raibh an teach aicí. Níor rinne an mactire acht i a leanacht go dtí go raibh sé ag a teach aicí. Nuair a chonnaich an bean an machtire ag teacht isteach sá teach tháinig faithcios uirtí agus ar an bhfear freisin. Níor rinne an machtire acht iad a rarbú annsin.
    Máire Ní Conghaile
    Ceathrú an Lisín, Co. Galway