School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_048

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 09_048

1. (continued from previous page)
    seomra agus síl se an bean a choinneál agus ní fheadhfadh sé. Tosuigh sí dhá chrúcháil is beag nár mhairbh sí an feár. Bhí sé go dona agus b'éigin an sagart a thubairt aige. Deirtear gur ins na sidheóga a bhíos daoine mar sin.
  2. San sean aimsear cailleadh fear bocht agus deirtear go ndheachaidh sé go na flaitheas. An duine bocht ní raibh mórán déanta as an mbealach aige. Sé an Breiteamhnas a thug ar Slánuigheóir air, ná dubhairt sé leis. :"Ní rinne tú mórán as an mbealach, ach mar sin féin ní raibh tú ró-maith na ró olch agus mar sin tuibhraidh mé aoibhneas na b'Flaitheas dhuit.
    Sala Ní Flaithbheartaigh