School: Meenacahan (roll number 6063)

Meenacahan, Co. Donegal
Brigid, Bean Uí Eachthighearn

1. Ó a Thiarna go dtugaidh tú dúinne a bheith grádhamhail cineamhail ar a' chroidhe a sgéard fuil is uisge ar a son.
    Bhí ár dtighearna maoluighthe claoidthe agus d'iarr sé deoch as méadú a phianaí uch gurbh ' é a chonfort domblas agúin.[?]
    Chrom sé a cheann agus fuair sé bás le grádh ar shíol Eadhbha.
    Bhí máthair Dé ag bun na croiche nuair a sgoilt an clog a chroidhe agus a thaobh agus chrom sé a cheann agus phóg sí é agus cheap sí fuil a h-aon mhic ar a bois agus thuit sí i laige. A mhná nach náireach dúinne nac dtuigmuid na saighde doláis ata ag dul frid chroidhe Mhuire ag amharc ar a h-aon mhac spíontuighthe céasta ag dul 'un báis ar son ar bpeacaidh.
    Bhí dís de Íosgobal Dé agus thóg siad colann Chríosta anuas ón chroich. In ucht a mhárthara d'fhág siad síos é. Chrom sé a ceann agus phóg sí é agus lean sí é go bruach na h-uaighe.
    Bhí a h-intinn buaidheartha nuair a sgar sí le n-a h-aon mac ghréagamhail. Bhí a croidhe istoigh loitte.
    Ó a Mháthair Dé fá dúinne go tapaidh